Mireia Casas, nascuda a Barcelona. En aquesta ciutat cursà els estudis musicals

al Conservatori Superior Municipal. Ha estudiat cant amb Enedina Lloris, Viorica Cortez i Raquel Pierotti. És Llicenciada en Psicologia.

     Ha pres part en Lliçons Magistrals a càrrec de Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Gino Bechi i Magda Olivero.

    Ha obtingut el Premi al Millor Cantant Català en el Concurs Internacional de cant “Jaume Aragall”, ha estat premiada en el Concurs Nacional “Eugenio Marco” i en el Concurs Internacional “Francesc Viñas”.

    Debuta amb l’òpera “La Cenerentola” de Rossini a l’Òpera de Sabadell on també hi ha cantat la “Frasquita” de “Carmen” de Bizet, dirigida per Miquel Ortega.

    Ha cantat en la temporada d’Òpera del Gran Teatre del Liceu la “Papagena” de “La Flauta Màgica” de Mozart, sota la direcció escènica de “Comediants” i musical de Josep Pons. En el mateix teatre i amb el mateix director musical, ha cantat en l’estrena mundial de “D.Q. Don Quijote en Barcelona”

de Turina, amb la direcció de “La Fura dels Baus”.

    Ha cantat en el Teatre Lliure de Barcelona “Il Segreto di Susana”

de Wolf-Ferrari, sota la direcció escènica de J.A.Sánchez. També “L’Occasione fa il Ladro” de Rossini, co-produïda pel Liceu, sota la direcció escènica de Rafel Duran i musical de Josep Pons.

 

Aquesta última també l’ha cantada en el Teatre Calderón de Valladolid, amb la direcció musical d’Álvaro Albiach.

 Ha cantat dins de la temporada d’Òpera del Teatre Arriaga de Bilbao, la “Nella” de “Gianni Schicchi” de Puccini i “La Verbena de la Paloma” de Tomás Bretón dirigida per Álvaro Albiach i Comediants.

    Ha cantat a “La Maestranza” de Sevilla la “Bersi” de Andrea Chénier de Giordano, amb Fabio Armiliato, Giovanna Casolla i Viorica Cortez, dirigit per Giancarlo del Mónaco i Renato Palumbo.

    Ha cantat en la temporada d’Òpera del Teatre d’Oviedo en l’”Elektra” d’Strauss (4ª Dama).

    Ha cantat “Lucia di Lamermoor”, “L’Elisir D’amore”, “La Rita” i diferents produccions de “Don Pasquale”, de Donizetti. “La Boheme” de Puccini(Mussetta). “The Telephone” de G.C. Menotti.”La Vidua Alegre” de F.Léhar. “El Giravolt de Maig” de E.Toldrà i “Cançó d’Amor i de Guerra” de M.Valls.

   Ha cantat en el Festival de Torroella de Montgrí acompanyant a Jaume Aragall i Vicenç Sardinero. En el Festival de Música de Peralada “Carmen” (Frasquita) de Bizet amb Roberto Alagna i Angela Gheorghiu, sota la direcció artística de Calixto Bieito i musical de G. Noseda, “Gianni Schicchi” (Nella) de Puccini, dirigida per J.A. Gutiérrez i musicalment per M.A.Gómez,  >>

web design: joan pons moll